Frameworks & Technieken

Binnen DUODEKA websoftware werken we veel met frameworks. Frameworks bieden een goede basis voor de software, en zorgen voor een snellere ontwikkeling. Laravel en Meteor zijn twee frameworks waar wij in gespecialieerd zijn.

De keuze voor een framework verschilt per project en hangt af van de gewenste functionaliteiten, en de wensen voor de toekomst. De keuze voor een framework maken wij altijd dus samen met u, aan de hand van een behoefteanalyse. Door een framework te gebruiken kunnen we sneller en robuuster ontwikkelen. Veel voorkomende functies zijn namelijk al beschikbaar in frameworks, dus het wiel hoeft niet twee keer te worden uitgevonden.

Door onze ervaring met Laravel en Meteor kennen deze van binnen en buiten, en kunnen we nog beter en sneller concrete wensen vertalen in software. Maar omdat de ontwikkelingen nooit stil staan, en al helemaal niet in de software wereld, werken we ook met andere frameworks en libraries. Zo zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en kunnen we u altijd van passend advies voorzien.

Laravel PHP framework

Laravel is het meest gebruikte framework in php. Het Laravel framework biedt een superieure performance ten opzichte van andere frameworks, en is door en door getest door vele ontwikkelaars. Laravel is gebaseerd op Symfony en ondersteunt integratie met miljoenen bestaande software modules (of wel “packages”). Door de juiste bouwstenen te kiezen kan er in rap tempo een complexe, stabiele webapplicatie worden gemaakt.

Laravel is geschikt voor kleine applicaties tot grote complexe applicaties. Ideaal voor ieder stuk software dus.

MeteorJS framework

Webapplicaties die moeten werken met “live” data bouwen wij vaak in Meteor. Live data betekent dat de gegevens in de applicatie automatisch aangepast worden op uw scherm zodra ze veranderd worden, zelfs als dat door iemand anders gebeurd. De data wordt dus op de achtergrond automatisch gesynchroniseerd tussen apparaten. Dit maakt Meteor ideaal voor bijvoorbeeld chat applicaties, of zelfs een kassasysteem (Mr. Winston).

Ook maakt Meteor het mogelijk om met dezelfde code applicaties te maken voor Desktop, Android en iOS. Door de ervaring die DUODEKA heeft met het bouwen van (grootschalige) Meteor applicaties zijn wij officieel Meteor partner geworden.

Meer weten?

Kom op de koffie